Zeewolde

Puur plezier

Locatie

Wonen op het mooiste
plekje in Zeewolde

Ontdek Zeewolde, puur plezier! Zeker waar. Zeewolde heeft het namelijk allemaal: een lange kustlijn met veel strandjes en campings aan het water, uitgestrekte natuur waar je nog eindeloos kunt struinen en volop recreatiemogelijkheden. Hier volgen wat uitgelichte hotspots. (Meer tips: www.visitflevoland.nl)

Restaurant Hans & Grietje
Restaurant Hans & Grietje

Hans & Grietje is het meest magische pannenkoekenhuis en speelpark van Nederland! Gelegen naast het prachtige Harderbos en makkelijk bereikbaar vanaf de snelweg.

Restaurant Hans & Grietje

Magisch pannenkoekenhuis

Het Horsterwold
Het Horsterwold
Het Horsterwold is het grootste (ruim 3.700 hectare) aaneengesloten loofbos van West Europa. Een ideaal gebied om te genieten van rust en ruimte. Een uitgebreid netwerk van paden en routes ligt voor je klaar. Sta oog in oog met reeën, wilde paarden en vossen of de talloze vogels die er voorkomen. Zo’n groot gebied zit ook vol met speciale plekjes en bezienswaardigheden met een verhaal. Ontdek ze met de fiets, lopend, te paard of vanuit de kano.

Het Horsterwold

Het grootste loofbos van West Europa

Tulpeneiland
Tulpeneiland

In het Wolderwijd voor de kust van Zeewolde vind je een bijzonder schiereiland in de vorm van een tulp. De kelk van de tulp, het hoofdeiland, heeft de grootte van een voetbalveld en de langgerekte natuureilanden vormen de steel. Een strekdam van 200 meter verbindt het eiland met het vasteland.

De schutsluis De Spieghel verbindt hier het deel van het Wolderwijd met de vaarroute De Diamant.

De kelk van de tulp biedt 80 ligplaatsen.

Tulpeneiland

Bijzonder schiereiland in de vorm van een tulp

Het Erkemederstrand
Het Erkemederstrand

Het Erkemederstrand ligt aan het Nuldernauw bij Zeewolde. Het losloopgebied bestaat uit een 1,5 km lang hondenstrand en een 5 km lange dijk (ook losloopgebied) tot aan Zeewolde.

Het Erkemederstrand is in 2018 uitgeroepen tot leukst hondenuitlaatplek van Nederland! Een terechte winnaar, want het is er echt een hondenparadijs!

Het Erkemederstrand

De leukste hondenuitlaatplek van Nederland

Horsterwold
Horsterwold

Stranden en voorlanden. Het water van de randmeren en de bossen van het Horsterwold komen elkaar op een bijzondere manier tegen bij de stranden en voorlanden. Een uitgestrekte buitendijkse zandstrook met strandjes om heerlijk van de zon te genieten maar ook met afwisselende stukjes droge en natte natuur waar talloze soorten libellen op af komen. Er zijn zelfs kleine heideveldjes te vinden, die je in Flevoland misschien niet zou verwachten.

Horsterwold

Het grootste loofbos van West Europa

bereikbaarheid

prima
bereikbaar

Met de bus

Lijn 144 of lijn 159 zorgt voor een goede verbinding met Harderwijk of Almere

Met de auto

Zeewolde is goed aan te rijden via de N705 en de A28!

Met de fiets

Op de fiets naar Harderwijk! Je rijdt er in 40 minuten naar toe.

Compare listings

Vergelijken
Zoeken
Prijs Range Van Tot